Så dålig domarinsats som i gårdens Lövenmatch har inte hänt förut och att man förbjudit spelare och ledare att kritisera domare liknar Putins Ryssland

Förlust för Björklöven borta mot Kristianstad. Löven hade kommit igen och vänt matchen till en ledning med 4-3. Drygt 10 minuter kvar då var det två herrar på isen nämligen domarparet Filip Eriksson och Olov Lundkvist bestämt sig för att Kristianstad skulle vinna och blåste på allt och skickade ut Lövenspelarna oavsett om de gjort något fel eller inte. Då vände matchen än en gång.

Jag har sett mycket ishockey i mina dagar men aldrig sett en sämre domarinsats. Det var inte bara jag för vi som brukar se på Lövens matcher främst borta där vi bor på seniorhusen som hade exakt samma uppfattning. Det går inte spela ishockey när domarna inte dömer lika för båda lagen. Minst två av utvisningarna som Löven råkade ut för var hämtade från Hollywood Dvs rena filmningar.

Så dåliga domarinsatser har jag aldrig sett i någon av de tusentals matcher jag sett sedan jag började gå på ishockey 1964. Kvalitén på domarna bär självklart Förbundet för inte minst när man införde två domare i SHL och då försvann en hel del till SHL. Nu har man dessutom enligt säkra uppgifter gett kraftigt höjda ersättningar och det har inte med kvaliteten att göra. Visst var inte Löven på topp men alla som såg kände ju den frustation som spelarna visade vid domsluten. Sedan har man dessutom från förbundet lagt ut ett straffbart system på spelare och ledare att man straffas om man kritiserar domarna. En kraftig begränsning av det fria ordet och något som liknar ett system som bland annat finns i diktaturer som bland annat Ryssland. Att man tagit till dessa maffiametoder inom ishockeyn visar samtidigt att man tycker och är rädd för en kritikerstormen mot domarna. Rahimi var tvungen att ljuga inför reportrarna när de frågade om domarna då ha sa det får jag inte säga. Att det råder en viss korruption inom domarkåren det visste ju alla efter fjolårets final mellan Löven och HV71. Tyvärr förstör domarna svensk ishockey med sin låga kompetens och sättet att se på de regler som finns. Samma regler ska gälla för båda lagen men det var det långt ifrån i går i matchen mellan Kristianstad och Björklöven. En skandal för ishockeyn med dåliga domare och den tystnadskultur som man tvingar på spelarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.