Svea Hovrätt har ingen rätt att bestämma vilka som får bli medlemmar i facket ett politiskt beslut av en domstol

Domstolar har ingen tolkning av fackens stadgar. Hur kan det vara möjligt att en domstol har eller kan göra en tolkning av en fackförenings stadgar. Nu har i alla fall Svea hovrätt tagit av Transportarbetarförbundet rätten att tolka deras stadgar. I och med detta kan inte jag längre säga att jag har ett förtroende för Svea Hovrätt. De hög avlönade juristerna har tagit till ställning för det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna.

Domstolen bryter däremot föreningsfriheten genom sitt beslut. Finns ingen lag som säger att förbunden inte själva har beslutanderätt över sina egna stadgar. Det här går inte tolka på annat sätt än att domstolen tagit ställning för ett ett politiskt parti mot en fackförening och då går det inte tolka heller på ett annat sätt än att domstolens ledamöter tagit ställning för Sverigedemokraterna i denna tvist. Visar också att domstolens ledamöter inte har en oberoende ställning. Det är bara där kommunismen och diktaturer styr som politiken bestämmer över fackföreningarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.