Det bolag som kör Ultratrafiken fungerar inte som det ska det fick jag själv uppleva i kväll(måndag)

Vad är det för sorts bolag som länstrafiken upphandlat för den sk Ultratrafiken. Jag blir frågande vad de har för instruktioner till sina förare och jag har ett mycket självupplevd händelse tidigare i kväll. Jag är med i en grupp som heter Gamla Lövare som i går hade ett möte på ishallen och dit hade jag åkt buss för den stannar utanför huset där jag bor och vid ishallen

Jag hade även för avsikt att åka buss hem och skulle åka hem 20:43 eftersom nästa tur gick om en halvtimme. Jag lämnade ishallen halv för att var vid hållplatsen i god tid före vilket jag inte hade något för. Jag såg bussen i god komma mot ishallen och Kl var 20:37,38. Jag ut en bit på trottoaren för att ta upp min kort biljett för att stiga på. Onödigt som helst för trots att jag stod på trottoaren såg inte chauffören mig utan körde vidare framåt. Jag vinkade hur mycket jag kunde men han såg inte det heller eller saknade backspeglar men han såg mig inte nu heller.

Jag kan inte acceptera att chaufförer inte stannar när det står folk i eller utanför busshållplatsen utan att se att det står folk och väntar på bussen. Jag förutsätter att de som upphandlar trafiken har ställt krav att de ska hämta upp passagerare även om bussen kommer lite före tidtabell. Jag ser det som ett sätt att smutskasta kollektivtrafiken som kommunen gjort mycket för att fler ska åka men det som hände mig har säkert hänt andra. Jag förutsätter att chaufförerna har fått instruktioner att de skatans när folk väntar på bussen. Det här måste även beställaren ta upp med trafikbolagen som kör. Jag tycker illa om när sånt här sker och det finns inga som helst ursäkter som jag accepterar, men jag litar inte längre på att Ultratrafiken fungerar som det ska

2 kommentarer

  1. Björn

    Dottern och fler på hållplatsen blev också lämnade på hållplatsen i centrum. Busschaufören sa något om att det var problem med bussystememt men jag förstår inte hur det betyder att bussen inte kan stanna och plocka upp passagerare som står och fryser i -10 med kall nordanvind…

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ytterligare ett fel. Jag har varit med om samma sak men hade varit på ett möte på ishallen gick ut fem minuter före avgång och bussen kom men stannade inte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.