Rädda fisken i Bottenviken och Bottenhavet genom trålförbud och fiskestopp under fiskarnas lekperioder

Det går att underlätta för fisken att återkomma det har visat sig för nu återhämtar sig torsken i Öresund. Beståndet var nära att totalt kollapsa i flera danska fiskevatten. För att det ska har man vidtagit ordentliga åtgärder. Det är självklart trålningsförbud som man satt in men även restriktioner och det har givit önskat resultat och nu vet man att det finns gott om torskyngel i vattnet.

Torskbeståndet är nära att kollapsa i
flera danska fiskevatten, men i Öre-
sund sker en återhämtning. Tack vare
både trålningsförbud och restriktioner
för allt torskfiske finns det i år
rekordmånga torskyngel i vattnet. Man beslöt även om ett totalstopp under den perioden när torsken har sin lekperiod som är mellan den 15 januari ända till den 30 mars.

Så här skriver Text TV. ”Och åtgärden gav resultat, speciellt
för torskyngel och småtorsk. Det har
skett en ”explosionsartad” utveckling
av beståndet, enligt Öresundsakvariet
på Köpenhamns universitet.” Slut text tv

Det här tycker jag Sverige ska ta efter och införa för att rädda strömmingen. Det viktigaste tror jag är att omedelbart sätta totalstopp för trålningen. Det är ett systemfel när norska trålare ska dammsuga de svenska kusterna och sedan använda den fisk som fångas till föda till norska fiskodlingar för lax. Det skulle säker behövas vissa begränsningar även för fiske av löjan som håller på att bli ont om. Kombinera dessa fiskebegränsningar genom att begränsa storfiskarna säl och skarv. Det måste också till. Vi kan inte utrota fiskebeståndet i Bottenviken och Bottenhavet. Det här måste till nu för att inte utrotningen av strömming ska fortsätta. Norrmännen får väl hålla sig till sina fiskevatten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.