Även bland annat Ebba Busch hamnade hos kronofogden men mediadrevet blev inte samma som Strandhäll råkade ut för

Jag kan bara konstatera att media behandlar statsråden helt olika. Ni minns väl vilket djäkla liv när Socialdemokraten Annika Strandhäll haft skulder som hade gått till Kronofogden. Vad som man däremot inte sagt mycket om det är att vice statsministern Ebba Busch också haft betalningsanmärkningar där fordringsägarna gått till kronofogden då man inte betalt skulderna. Detta avslöjades av DN i slutet av oktober men något drev blev det inte alls och TV4 de teg som muren. Den moderate socialministern Camilla Waltersson Grönvall hade också varit hos kronofogden med skulder men båda hade betalt skulden innan den gick till indrivning. Även försvarsministern har haft ett inkassoärende från i år. Vad jag tycker är märkligt att inte media och inte minst TV4 körde samma drev som man hade mot Strandhäll där man även blandade in Partiledaren.

Så här skrev Omni den 18 oktober om statsrådens kontakter med kronofogden.
Ebba Busch (KD), ny vice statsminister och energi- och näringsminister, har haft tre skulder hos Kronofogden, skriver DN.
Myndigheten uppger att det gäller skulder under åren 2022, 2021 och 2020 och att de tillsammans uppgick till över 6 000 kronor för bland annat kläder och smink. Skulderna hann dock betalas innan de blev fastställda och gick därmed aldrig till indrivning.
I mars i år registrerades den senaste ansökan om betalningsföreläggande, som enligt Uppsala vatten rörde en renhållningsavgift på 2 697 kronor. Det ärendet återkallades efter elva dagar.
Även den nya socialtjänstministern Camilla Waltersson Grönvall (M) har nyligen haft skulder hos Kronofogden, men inte heller de hann gå till indrivning innan de betalades, skriver Expressen i sin direktrapportering.
Nye försvarsministern Pål Jonson (M) säger i SVT:s sändning att han har ett inkassoärende från i år och ”säkert haft många förut”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.