Björklöven spelar hemma i kväll mot Mora som är i toppform

I kväll är det match i Winpos arena där Björklöven möter Mora. Mora har bra form hade lekstuga senast hemma mot Södertälje där man vann med hela 6-1 hemma. Det tycker jag är starkt gjort. Man gjorde två mål i power play och ligger bättre till än vad Björklöven gör i den spelformen. Södertälje ligger i ligan på 46 poäng och Mora på 43 poäng. Björklöven ligger på 3 plats med 56 poäng men med en match mer än Södertälje och 2 matcher mer än Mora.

När det gäller kvällens lag är det säkert inga större förändringar. Möjligen att backen Juusola är tillbaka. Han tycker jag har varit årets överraskning och har blivit betydligt bättre detta år. Borta mot Almtuna var även Possler tillbaka och spelade center mellan Nick Schilkey och Scott Pooley. Nu blev det inga mål för den formationen men seger med 0-1. Hoppas det blir ett bättre domarpar än det som bestod av Enroth och Laksola som döde 14 utvisningsminuter för Björklöven mot 4 för Almtuna. Det blev som jag siade i min blogg att de skulle göra allt de kunde för att Björklöven skulle förlora. Tog man utvisningar för Björklöven för flera spelare på isen i samband med byten var man fullständigt blind på hur Almtuna bytte. Svensk ishockey har alldeles för dåliga domare och en av de sämsta paren var de som dömde Löven Almtuna

Hoppas att det är domare i kväll som dömer efter reglerna och inte efter eget godtycke. Det är i stort sett jämt mellan lagen efter MoDo som bara vinner och det ser ut som om de blir given SHL kandidat till nästa säsong. I kväll tippar jag Mora vinst för de har spelat bättre än Björklöven på slutet och efter en trög start ligger man nu i topp av serien. Djurgården tycker jag inte är så bra som Stockholmstidningarna tycker och i kväll är det returmöte mot AIK som i onsdagens match hade en publik på ofattbara 13097 åskådare. Det kan nog bli lika mycket folk idag. Redan i morgon är det match igen för Björklöven mot MoDo borta och det är även 4 andra matcher. Jag är förvånad över hur man han lägga 3 matcher på fyra dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.