Domarmiss sänkte definitivt Björklöven i går och spelar man inte mycket bättre i kväll blir det förlust mot MoDo borta

Tyvärr åke Björklöven på en förlust i går kväll. När jag jag skrev bloggen visste jag inte ville domare som skulle döma. Jag skrev i bloggen följande
Hoppas att det är domare i kväll som dömer efter reglerna och inte efter eget godtycke. Har jag vetat skulle jag ha sagt säkert att det blir Olov Lundqvist har jag sagt att det blir förlust. Han dömer inte efter reglerna och det såg vi hur tydligt som helst när han inte gav en utvisning till Mora när de gjorde 5-3 målet. Det var en hur solklar utvisning som helst på en Mora spelare som gjorde en solklar tripping på Scott Pooley fälldes i anfallszon. Mora vände spelet och gjorde 5-3 direkt matchavgörande. Är inte det utvisning ska man slopa utvisningar för tripping. Ser man inte det då ska man inte döma ishockey.

Nu var det Olof Lundqvist som dömde och när han dömer förvånas jag aldrig. Jag stod och pratade med gamle målvakten Stefan och vi var överens om domarenivån och klassade Lundqvist på bottenskolan tillsammans med domareparet som dömde mot Almtuna. Lundqvist erkände på en fråga efter matchen att det var ett felaktigt beslut och då hade han inte hunnit se reprisen. Varför blåste han inte då när förseelsen hände. Han är ju från orten där publiken bruka säga ”hata Björlöven” och det låg nog i fatet.

I kväll spelar Björklöven borta mot MoDo som igår förlorade för andra gången borta mot Östersund. Jag tycker det var stora brister i Björklövens försvarspel och minst 7 gånger som jag räknade till så spelade man rakt på en Mora spelare och så får det inte gå till. Det var alldeles för många situationer framför Lövens mål efter målvaktsreturer. Idag måste de bli ett ordentligt lyft i Björklövens spel om man ska ha någon som helst chans. Man får inte lämna Mikkel Aagaard obevakad en enda sekund och främst i anfallszon. Jag gjorde i går alla MoDos mål. Chansen att det blir vinst ökar lite grann om Jonna Voutilainen står i mål och om det blir domare som dömer efter reglerna och då vet ni att det blir förlust om de uppräknade domarna dömmer. Jag tror inte efter gårdagens match på seger för Björklöven då försvarspelet är för dåligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.