Mycket talar för att Ryssland begått krigsbrott i Ukraina, men kommer det till någon domstol

Jag vet inte vad man egentligen ska kalla Ryssland. Man ser hur man behandlar den egna befolkningen om de inte är riktigt nöjda. Vi ser också hur det under detta år hittats oligarker som man påstår ha endera tagit självmord eller som är troligast att de blivit mördande. Pavel Antov kallade Vladimir Putins krig i Ukraina för terror.

Nu har Antov dött efter ett mystiskt fall under en semesterresa. Sedan finns det hur många exempel som helst på krigsbrott som begåtts av de ryska !styrkorna i Ukraina. Vi har sett det i TV och nyhets byrån Frontline har över 600 bevis på detta. Hur man ska kunna komma fram och åtala de som är ansvariga inom krigsmakten eller den ryska ledningen blir säkert svårt eller kanske till och med omöjligt.

Det finns en våldskuktur i Ryssland som går igen. Vad som kommer att hända framöver om de utvidgar kriget mot andra länder som tex Sverige då Putin tar upp hur man besegrade Karl XII. Han vill ju att Ryssland ska återupprätta landsgränserna för det gamla Sovjetunionen.

Så här skriver Omni om krigsbrotten.
”Det finns överväldigande bevis på att ryska trupper begått krigsbrott i Ukraina under den tio månader långa invasionen, rapporterar AP.

Tillsammans med Frontline har nyhetsbyrån verifierat 600 incidenter som bryter mot internationella lagar om hur civila får behandlas under krig. Några av dessa rör bombningar eller massakrer som tillsammans dödat tusentals civila. Det handlar även om fall av kidnappningar, sexuella övergrepp och mord på civila.

Kriget i Ukraina tillhör en av de mest väldokumenterade konflikterna i världshistorien. Ukraina utreder mer än 58 000 misstänkta krigsbrott. Samtidigt är det osannolikt att utredningarna kommer att leda till att några av de högst ansvariga grips och åtalas”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.