Det är kampen mot droger som är nyckeln till att få stopp på gängkriminaliteten

Det finns bara en riktig modell för att få slut på gängkrigen. Det hjälper inte med att låsa in dem på längre tider för då dyker det hela tiden upp nya ledare.De här krigen handlar om makten över droghandeln och då är det den som ska angripas. Då måste det till kraftiga åtgärder för att stoppa inflödet till drogberoendet annars fortsätter drogkapitalismen. Det är ju stora pengar som finns i droghandel och därför kallar jag det drogkapitalismen eftersom det är de stora vinsterna man är ute efter. Visst ska de som sysslar med droghandel buras in ordentligt men det är det förbyggande arbetet som behöver mycket mer resurser framför allt bland unga människor.

Man har ju sett att i gängskjutningar har åldern gått ner på brottslingar. Visst kan man se att det går att jobba förbyggande och jag tycker vi i Umeå har klarat oss kanske bäst i hela landet och det beror just på det förbyggande arbetet. I det ingår självklart också ett nära samarbete med polisen. Jag vet detta mycket väl och vi började med det redan under min tid och samarbetsformerna har även utvecklats betydligt. Min nyårsönskning är att man i hela Sverige satsar mycket mer på det förbyggande arbetet och arbetet mot drogerna. Polisen måste också få stötta möjligheter i sitt spaningsarbete mot droger och ungdomar ska ha annan sysselsättning än droganvändning. Jag tycker trots allt att straffen för droghandel är alldeles för lågt i förhållande till de skador och kostnader som drogbruket leder till. Däremot tror jag inte ett dugg på att legalisera vissa droger för det är en inkörsport till mycket farliga droger. Man vet även att rökning är en inkörsport till droger. Gott nytt år till alla som bekämpar droganvändningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.