IOK internationella olympiska kommittén har tappat vett och sans som vill att ryska idrottare ska få delta i OS 24 i Paris och vinter OS 26 i Milano och det måste EU stoppa

IOK Internationella kommittén har tappat förståndet helt. De har sagt att de vill att ryska och belarusiska idrottare ska få tävla vid sommar OS 2024 och vid vinterspelen 2026. Det är en av de sämsta besluten som IOK någonsin tagit. De verkar inte inse att Ryssland mobiliserar unga män att gå ut i krig och mörda och ödelägga allt som kommer i deras väg i Ukraina.

Visserligen ska man inte få tävla under rysk flagg men de blir ju ändå reklampelare för diktator Putin. De verkar inte ha någon som helst känsla för de övergrepp som ryssarna gör på befolkningen i Ukraina. Det skulle inte förvåna mig om de är köpta av Putin med enorma summor pengar för det beslutet. Vi har samtidigt ryska idrottsmän går ut och talar om att det är inga riktiga OS utan ryska skidåkare.

Det är många ryssar som ställt upp för Putins krig i Ukraina som är ett mördande av allt som kommer i dess väg. Det här måste stoppas redan nu och till sommar OS 2024 måste Frankrike ha ett inreseförbud för personer med ryska pass. Samma sak måste gälla vid Vinter OS i Milano 2026. Här måste EU agera gemensamt och säga nej till ett deltagande för idrotssmän och kvinnor från Belarus och Ryssland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.