Idag avgörs Damer längd på sprint i Les Rouesses med goda svenska vinstchanser

Idag blir det mycket intressant längdskidåkning från Les Rousses i Frankrike. Det jag nu främst tänker på är damernas sprint jag tror det är i klassisk stil. Jag tror att alla de bästa sprintåkarna ställer upp. Om Frida Karlsson åker vet jag inte. Det blir en hård kamp som kanske inte avgörs idag mellan vilka svenskor som kommer att få åka i VM där Sundling är given. Tänk vilket lag Jonna Sundling, Maja Dahlkvist, Linn Svahn, Emma Ribom, Moa Lundgren, Ebba Andersson och Johanna Häggström är de som åker idag. Jag skulle tippa att när det gäller prologen så tror Jag mest på Jonna Sundling. Några norskor brukar också vara med i täten. Det skulle inte förvåna mig om alla Svenskor som startar går vidare till kvartsfinalen. Sedan gäller det att man sprider ut sig i kvarten så man slipper slå ut varandra

Jag har funderat över varför så få damer startade i loppet i går. Det är Ebba och Moa som åkte i går. Frida Karlsson är inte med för hon hämtar igen sig efter att hon tog ut sig fullständigt i Tour de Ski där han vann hela tävlingen. Idag blir det intressant att se vad Ebba Andersson kan göra på en sprint. Men jag hoppas även att Moa Lundgren kan ordna sig en plats till VM. Sverige har ett fantastiskt damlag som om allt klaffar kan ta alla pallplatser. När det gäller herrarnas sprint ser det inte lika ljust ut då jag har svårt att se någon fler än Calle Halvardsson och Edvin Anger gå vidare.Skidåkningen börjar med prologer i TV6 Kl 12:00. I en kanal som inte är ett bra alternativ för längdåkning.

Nu är det bara att hoppas att internationella skidförbundet säger nej till Ryssland även i fortsättningen. Ryssarna har redan börjat trakassera och djävlas med Linn Svahn som har sagt att hon tycker det är fel att släppa in Ryssarna. Vi har redan sett att de ryska stjärnorna är Putins budbärare och försvarar kriget mot Ukraina. Ryssarna har ju idag ställt om klockan enligt rysk tid. Hoppas världen ställer upp och inte släpper in några ryssar i OS och skulle det korrupta IOK ändå göra det kan skidåkningen bojkotta dessa och lägga in ett extra VM i stället

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.