Ryssarna har en hel del problem i Ukraina

Det ser ut som om Wagnersoldarer håller på att ha tröttnat. Många har också funnits ha en massa olika sjukdomar men man tar inte emot dem på olika sjukhus. Man tror att de kommer att ersättas av ryska reguljära arméstyrkor. De har lidit stora förluster under resans gång. Man tror det är uppemot över 4000 man som stupat och 10000 som skadats i år. Det är också många ryssar som ger upp och ring linjen jag vill leva. Det ska röra sig om 6500 man som har lämnat in. Lägger ut två artiklar här som beskriver detta

Utmattade Wagnersoldater som strider i Bachmut, i östra Ukraina, kommer sannolikt att ersättas av ryska reguljära arméstyrkor för att kunna upprätthålla offensiven i området, skriver den amerikanska tankesmedjan ISW i sin senaste rapport.
Detta efter att landet lidit stora förluster vid övertagandet av Soledar och närliggande områden i januari. Bilder från slutet av månaden visar att ryska luftburna styrkor numera verkar omkring Bachmut, där Wagnerstyrkorna tidigare dominerat.
Enligt en anonym USA-källa har 4 100 Wagnersoldater dödats och 10 000 skadats sedan 5 januari, skriver Kyiv Independent.
Ukrainas armé uppger på Facebook att upp till 300 Wagnersoldater ska ha tagits till ett sjukhus i Juvlinejvyj i Luhanskregionen, men läkare ska ha vägrat behandla dem eftersom de flesta var sjuka i aids, syfilis, tuberkulos och lunginflammation.

Fler än 6 500 ryska soldater har enligt ukrainska uppgifter ringt den så kallade ”jag vill leva”-linjen som Ukraina i september upprättade för ryssar som vill hoppa av, skriver The Guardian. Ukrainas departement för krigsfångar uppger att många har ringt direkt från fronten.
– Under befrielsen av Cherson fick vi samtal från ryssar som sa: ”Snälla ta oss bort från den här röran”, säger talespersonen Vitalij Matvienko.
Soldater som överlämnar sig erbjuds att i framtiden bli del av fångutbyten mellan länderna eller sitta frihetsberövade för att på sikt få möjlighet att stanna i Ukraina.
Matvienko vill dock inte uppge hur många som faktiskt har överlämnat sig efter att ha kontaktat telefonlinjen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.