Det kan bli en framgångsrik vinter för vintersport och främst för våra damer

Det var en bra idrottshelg för svenska idrottare. Damerna i längdskidåkning stod i en klass för sig. Dubbelseger för Ebba både på 10km fri stil och 20 km klassisk stil. Det är världsklass men övriga Svenska damer var inget heller att skämmas för och främst sprinten där 4 av 6 i finalen ja just det världsklass. Tyvärr har det varit bättre om Moa Lundgren varit högre upp i prislistan men hon gjorde ett mycket bra lopp på 20 km. Jag tror det blir lite huvudbry att ta ut stafettlaget bland damerna. Jan tror det blir följande 4 som får åka. Det blir Jonna Sundling, Emma Ribom, Maja Dahlkvist och kanske Linn Svahn men den 4:e platsen finns blir det kamp om. Edvin Anger var ett hårstrå från pallen på sprinten men bra lopp. En som vuxit in snabbt är W. Poromaa som tog 2 pallplatser. Det blir ett spännande VM.

Långloppscirkusen där finns en svensk som inte förlorat något lopp i år och i går vann Emil Persson igen. Det finns fler herrar som också kan ligga i topp där. Bland damerna har vi ju en segermaskin som kom tillbaka i går efter Covid nämligen Ida Dahl. Vi har även utförsåkning damerna slalom men även storslalom. På herrsidan är det sämre ställt. Skidskyttet damer där är vi bland världstoppen medan herrararna är mycket upp och ned. Det blir en spännande vinter i TV. Det blir även spännande längre fram att se hur Björklöven klarar sig i finalspelet till SHL där jag tror det blir MoDo som går upp. Det finns mycket mer framgångar som kan komma till Umeå och jag tror inte Team Thorén tappar guldet i innebandyn. Jag slutar där för idag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.