Kriminella inblandade då ledande politiker kuppades bort

Vad är det som egentligen pågår inom Socialdemokraterna i Botkyrka bland Socialdemokraterna. Man får fundera vad som hänt och även händer. Jag hade delat ett inlägg msn.com där man refererade Aftonbladet men samtliga av dessa inlägg har någon nu tagit bort från Facebook men vem har gjort det vet jag inte. Hon är ju nyss vald till kommunstyrelsen ordf så att avsätta henne från fullmäktige går att stoppa om hon inte säger av sig själv. Ärligt talat tycker jag det är ett märkligt agerande av ABF för något som hände förra mandatperioden. Tar ABF hjälp av kriminella krafter och om man måste ha släppt in dem i ABF är det förvånande. Jag hoppas att arbetarekommun och partidistrikt och partistyrelse rättar till detta. Det kan inte vara möjligt enligt partiets stadgar att göra så här. I vilket fall som helst tror jag att kriminella grupper finns och agerar i många kommuner och att de försöker ta över organisationer men är även aktiv för att komma åt olika bidrag. Här gäller att det finns täta kontakter mella kommuner och polisen och att man måste se upp så att man inte har den organiserade gängkriminaliteten får fäste i den offentliga verksamheten och inte i den politiska organisationerna.Den artikel som läggs in visar på att man måste alltid vara på sin vakt. Ett samarbete mellan kommunen och polisen är viktigt i alla kommuner och man måste hjälpas åt för att få bort narkotikan för annars är det stor risk att sprängningar och skjutningar kommer till fler kommuner. Det som sker är ett krig om vem som ska ha kontrollen över försäljningen

Så här beskrevs det i Aftonbladet i går i krönikan av Oisin Cantrell

Rubrik.
Kriminella inblandade då ledande politiker kuppades bort

Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, röstades bort under kuppartade former i helgen.
Bland de 50-tal nya medlemmar i Socialdemokraterna som dök upp på mötet fanns personer med nära kopplingar till gängkriminalitet, enligt centralt placerade källor.

Östlin har gjort sig känd för sin tuffa kamp mot brottsligheten i Botkyrka, en av alla dessa kommuner runt Stockholm som numera plågas av den organiserade brottslighetens verksamheter och strider.
Mest uppmärksamhet i tidningar, radio och tv har mordet på tolvåriga Adriana och Vårbynätverkets härjningar fått, men långt ifrån all kriminalitet i denna del av Stockholmsregionen har nått rubrikerna.
Under ett möte för Socialdemokraterna i Botkyrka i lördags röstades Ebba Östlin lika plötsligt som överraskande bort som lokal gruppledare för partiet, med siffrorna 91-88.
Det här innebär att Botkyrkas starka kvinna kommer att tvingas lämna sin plats som ordförande i kommunstyrelsen.
Gruppledaren är nämligen partiets kandidat till den posten.
– Det har drivits en kampanj för att avsätta Östlin, säger Nadina Rosengren, politisk stabschef för Socialdemokraterna i Botkyrka.
Redan detta låter olustigt. Men det blir värre.

Bland de 50-tal nya medlemmar som infann sig till mötet i Folkets hus i Hallunda fanns, enligt flera källor inte bara personer som knappt ens kunde svenska och som inte tycktes begripa vad de gjorde där.
Dessutom ska män med omfattande kriminalitet i bagaget plötsligt inte bara blivit politiskt aktiva på gräsrotsnivå utan även övertygade socialdemokrater.
Enligt en av Aftonbladets källor deltog personer som associeras med gängbrottslighet i bortröstandet av Östlin.

En annan centralt placerad person säger att polisen har informerats om att i vart fall en man som nyligen har kommit ut ur fängelse och som är medlem i Vårbynätverket var på plats.
Ja, samma nätverk vars ledarfigurer har dömts till långa fängelsestraff för olika mordförsök, grova narkotikabrott och vapenbrott, en härva i vilken även kidnappningen av rapartisten Einár ingick.
– Det är ABF i Botkyrka/Salem som har rekryterat nya medlemmar för att avsätta Östlin, säger Rosengren, stabschefen.
Varför skulle då ABF vilja göra sig av med en ledande kommunpolitiker?
Därför att Botkyrka kommun för ett år sedan stängde tre fritidsgårdar och fyra fritidsklubbar med omedelbar verkan.
I samma veva avslutades det lokala samarbetet med ABF, som i 40 år drev denna verksamhet för kommunens ungdomar.
Botkyrkas drastiska beslut berodde på att den rapport som den politiska ledningen hade beställt var färdig och presenterad.
En rapport som visade att personer med domar för grova brott hade anställts och arbeta med ungdomar, att våldsdåd förekommit, att knark hittats, bidrag ska ha använts på felaktigt sätt, medlemmar i Vårbynätverket ska vistats i lokalerna iklädda skyddsvästar.
Fritidsgårdarna var snart öppna igen, men nu i kommunens regi.
Sedan dess har det bråkats. ABF:s företrädare i Botkyrka har sagt att rapporten innehåller en hel del felaktigheter och att varje anklagelse går att bemöta.
De har fått stöd av en falang inom den lokala socialdemokratin och en bitter konflikt har brutit ut.
Möten med Östlin har spelats in i smyg och lämnats till pressen, men inga redaktioner har nappat, anklagelser och motanklagelser har haglat, miljön har blivit alltmer förgiftad.
– Vår ledare har utsatts för en smutskastningskampanj, säger en medarbetare.

En hel del tyder på att den organiserade brottsligheten kan ha deltagit i avsättandet av den ledande politikern i kommunen.
Det är oerhört. Det är oacceptabelt.
Vad händer med Botkyrka om en socialdemokrat som står i tacksamhetsskuld till Vårbynätverket tar över?
 
I detta inlägg från Aftonbladet hade man lagt in ett inlägg som Ebba Östlin hade på Facebook men klara inte av att kopiera det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.