Jag håller på att tro att Jonna Sundling är Sveriges bästa damskidåkare och det visade hon senast i dag i Finland

Landslagsledningen måste börja inse att Sveriges bästa skidåkerska heter Jonna Sundling. Jag tror nästan hon vunnit om hon kommit närmare i sista backen uppför eller om domarna behandlat den norska vinnare Kalvå på samma sätt som Anger för hon åkte skate genom sista kurvan det såg jag direkt men den svenska landslagsledningen törs inte agera så har det blivit seger för Jonna. Det såg också ut som om att norskan Kalvå hade skidor som gled mycket bättre.

Det syns ju tydligare varje gång att man gjorde ett felval i VM stafetten som ställde över Jonna. Hon är mycket lämplig i en gren då hon kan koncentrera sig på att följa med i hög fart och ändå spara krafter för att spurta ned de allra flesta i alla fall specialister på längre starter. Det här syntes så tidigt på OS senast. Idag har hon blev hon tvåa och förlorade mot en som en bit åkte skate när det var en tävling i klassisk stil. Varför gäller inte samma regler för Sverige som för Norge. Nu ska man få en ny vallachef och det är nog bra för åkarna eftersom de flera gånger klagat på vallningen.

Så här skrev SVT i en artikel på nätet
Anne Kjersti Kalvå vann säsongens sista världscuptävling. Jonna Sundling blev bästa svenska på en andraplats efter en hård spurt på 20 km masstart.
Kalvå gled ifrån på bra skidor och Sundling kunde passera Ebba Andersson, som blev passerad av Katharina Hennig slutade fyra. Frida Karlsson var avhängd men kom tillbaka och blev sexa.

Ebba Andersson försökte rycka någon
kilometer före mål men kom inte loss.
-Jag är jätteglad att avsluta så här.
Det är det bästa klassiska distans-
loppet jag har gjort, säger Sundling.
Slut citat SVT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.