I Sverige måste vi ha ett ständigt krig mot knarket och den organiserade brottsligheten som följer i dess spår annars hamnar man i samma sits som en del länder i Sydamerika där drogkartellerna har tagit makten

Kriget mot knarket är en krig som aldrig får ha någon vapenvila. Det är något som ställer till det så mycket både för de som brukar det men framför allt är det kontrollen över marknaden som till hundra procent är orsaken till alla gängskjutningar som sker. I Umeå har vi hitintills klarar oss från gängkrigen men vi får se hur länge den freden varar.

Polisen i Umeå har gjort ett mycket bra jobb som den senaste tiden lyckats avslöja en massa personer som dessutom lagförts för att de sysslar med drogförsäljningen. Det är inga små mängder man beslagtagit så med det som utgångspunkt måste det finnas en hel del brukare som köper knark. Jag kallar som ni ser alla droger för knark. Skulle tro att det ändå är en hel del spaning innan man slår till och att man även använder ny teknik för att avslöja handlarna. Ett stort beröm till polisen vill jag ge.

När nu många handlare straffas dyker det med säkerhet efter ett tag nya som vill ta över den lukrativa marknaden som handeln är. Det gäller därför att polisen fortsätter med full kraft med sitt spaningsarbete. De som sköter marknaden gör som alla andra marknadsaktörer söker nya kunder hela tiden och troligen är det en hel del som är säljare som på det sättet finansierar sitt eget bruk.

I knarkets spår finns också en brottslighet som burkarna hamnar nämligen ekonomin för att finansiera bruket och det är förutom försäljning annan typ av brottslighet. Knarkhandel är en del av den organiserade brottsligheten och den har inga gränser om vad de sysslar med för det kan vara precis vad som helst. Den kostar samhället säkert oerhört mycket pengar varje år.

Alla måste hjälpas åt i det förebyggande arbetet och förutom polisen och de kommunala organisationerna och nämnder så har föräldrar en mycket viktigare roll då brottsligheten sjunkit ner i åldrarna så långt som att det är personer som är under 15 år som är ute och avrättar folk. Föräldrar måste vara noga och försöka hålla koll på baseras ungdomar sysslar med och inte minst att de går i skolan och inte skolkar en massa. Misstänker man att de sysslar med droger så måste man ta hjälp för att ordentligt kolla upp vad ungarna sysslar med och ät de i drogsvängen gäller det att få bort dem därifrån med den hjälp som behövs som samhället måste ställa upp på.

När man läser om de fall som gått till åtal och straff dömts ut tycker jag straffskalan verkar alldeles för låg. Så regeringen ska inte glömma bort att höja straffskalorna. Det har tidigare i alla fall att innan man börjar bruka tex cannabis har man varit rökare och cannabis leder ofta till bruk och missbruk av så kallade tyngre droger. Att legalisera cannabisbruk som KDs toppolitiker Skyttedal vill gå är en helt vansinnig väg att gå. Vi måste bestämma oss för knark och droger har inget att göra i Sverige och därför måste det ske ett ständigt krig mot knarket det är ett bra sätt att komma åt den organiserade brottsligheten. Vi ser hur det blivit i länder som Colombia och några fler länder i Sydamerika att samhället har förstörts att drogkartellerna styr.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.