Tror att regeringens beslut om ny kärnkraft är en ny lögn från regeringen då allt är oklart bland annat tillstånd och ekonomin

Regeringen har gått ut med att man omedelbart ska börja bygga ny kärnkraft och något ska vara klart att påbörjas innan mandatperioden är slut. Jag tycker det låter som en lögn men vem ska bygga och vet man vilka kostnader det blir och vad kommer elen att kosta. Den enda som man kan ge order är vattenfall men jag har inte sett några ägardirektiv. Kommer staten att ge några garantier till de som ska bygga för vad jag vet blir elen djävligt dyr i ny kärnkraft och det vet jag för har sett hur det går i vårt grannland Finland

Sedan tror jag inte ett dugg att alla tillstånd ska vara klara på så kort tid. Jag skulle tippa att det tar minst 10 att få tillstånd då jag med egna ögon sett hur fruktansvärt lång tid det tagit med vägpaketet i Umeå och även med dragningen av 1:A etappen av Norrbotniananan upp till Dova terminal.

Kan man verkligen fatta ett beslut utan att det anvisas medel eller ekonomisk garanti. Men man borde väl veta vad det kommer att kosta och vilket pris blir det på elen för att elen i en kärnkraft blir dyr och hur ska företagen som bygger kunna sätta ett pris som både privatpersoner och företag kan betala. Det blir säker minst tre gånger så dyr el som idag. Jag har inte heller kunnat läsa i media hur detta är tänkt och vilken typ av produktion det är som man tänker sig

Den tidigare försvarsministern Mikael Odenberg tror inte ett dugg på vad som presenterats och jag tror han har helt rätt. Så här säger han.
Mikael Odenberg generaldirektör och chef för Svenska kraftnät. Har sagt följande om att bygga ny kärnkraft nu. ”Att bygga ny konventionell kärnkraft. Det finns ingen nu normalt funtad människa som överväger det. Det blir för djävligt dyrt helt enkelt. Det är sanningen. Debatten som pågår nu är bara populistisk.”
Slut citat. Sätt fart på vind och sol omedelbart och bara att bygga vind tar flera år att ordna tillstånd.

Jag tror det här löftet som Sverigedemokraterna och högerregeringen gett är ett luftslott. Alliansregeringen kom med ett beslut om ringleden i Umeå 2007 med pengar och att det skulle vara klart 2014 men då var inte planeringen klar och kanske blir det klart i år 2023 men jag tror inte bron är klar då

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.