Jag förstår mycket väl att regionen måste höja patientavgiften som stått still i 8 år sedan 2016

Ser att regionen ska höja taxor och avgifter vilket är helt rätt. Kostnaderna ökar hela tiden och mest nu. Nu höjer man patientavgifter med en hundring då det stått stilla sedan 2016 om jag minns rätt. Om vi tittar på andra saker så det inte alls en stor höjning. De måste dessutom höja skatten för att klara ekonomin.

Jag tycker det är ett stort svek av statsmakten att inte öka statsbidragen till kommuner och regioner. Tänk om sjukvården vore statlig vilka nedskärningar det hade blivit. Staten har aldrig kunna styra sjukvården och de övriga verksamheter som ligger på regionerna idag utan regeringen har inte glesbygd i sin agenda.

Jag har hört Västerbottensnytt tjata om höjda patientavgifter på ett sätt som gör att de arbetar mot detta. De har inte heller talat om när regionen sist höjde patientavgifterna. Jag har tagit reda på att det är 2016. Där inflationen det sista åren är runt 10%

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.