Nu måste Socialdemokraterna tänka om när det gäller listan till EU valet

Man blir förvånad över vad mitt parti sysslar med när man ser hur man tänker forma listan till EU valet enligt Expressen. Då petar man bort Erik Bergkvist som är från Umeå och har gjort ett bra jobb. Han är viktig inte minst när det gäller den gröna omställningen men även för energipolitiken m.m. Vilken djävla syn partiet har oss som bor i Norra Sverige där vi ändå har ett förtroende hos väljarna. Man flyttar flera riksdagsledamöter till EU och varför gör man det. Kan det vara att man vill bli av med dem. Nu lämnar man i Norrland fritt för Jonas Sjöstedt V som kommer att ställa upp i EU valet.

När det så gäller vårt första namn på listan Helen Frizon så har i alla fall hon inte varit någon röstmagnet utan fick minst många personkryss av alla toppkandidater. Det är obegripligt hur partiet med partisekreteraren i spetsen hanterar folk. Peta den som gjort ett bra jobb till förmån för två nybörjare en ung kvinna från Dalarna riksdagsledamot idag Sofia Eriksson på femte plats som sägs ha ett brett stöd i norra Sverige och den som sagt det ljuger, för norra Sverige vill ha kvar Erik Bergkvist. Det är sanningen. På fjärde plats finns en hallänning Adnan Dibrani även han riksdagsledamot idag.

Det här som jag läst i Expressen visar på att det är ett djävla mygel som skett. Utan kandidat från Norra Sverige kommer det inte finnas något go i en valrörelse här det lovar jag dig Magdalena Andersson och partisekreterare Tobias Baudin. Att diskriminera Norrland på detta sätt har jag aldrig trott jag jag skulle få uppleva i mitt politiska liv. Nu planerar Socialdemokratiska partiledningen för en diskriminering av Norrland som i sin tur med säkerhet minska vårt inflytande i EU parlamentet. Enligt Expressen ska det slutliga beslutet tas nästa fredag men det kommer inte att ändras när de kvalificerade myglarna fått fram ett förlag. Jag lovar i alla fall att jag kommer inte agera för en valsedel utan Norrländskt namn. Ändra medan tid är för ni som ställer upp på det förslag som nu redovisats bär ett ansvar för att EU valet i Norrland går åt helvete. Det bor i alla fall 1,2 miljoner människor i Norrland

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.