När det byggs ny kärnkraft menar regeringen att den ska subventioneras och ska man då sälja subventionerad el utomlands då blir det helt fel

Nu ska det byggas kärnkraft enligt högerregeringen som låter SD styra. Jag tillhör inte de som är motståndare mot kärnkraft snarare tvärt om. Men ska staten in och delta i finanseringen av ett energi tycker jag inte låter bra. Det innebär i så fall staten ska subventionera el som exporteras till Europa på samma sätt som man gör idag. Det har varit svårt att hitta hur det är tänkt att staten ska hjälpa till, men hur det blir spelar nog ingen roll. Det blir dyr el av kärnkraften betydligt dyrare el än vad vi har idag kanske tre gånger så dyr. Byggs det kärnkraft med samhällsstöd borde även andra energislag som sol och vind få samma subvention. Om det är förenligt enligt EUsregler har inte gått för mig att ta reda på. Men en sak måste säkerställas och det är att vi ska inte subventionera någon el som exporteras till andra länder. De får subventionera och bygga ut sin elproduktion

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.