Det ser inte bra ut för Björklöven trots tabelläget

Vad är det som händer med Björklöven. Jag tror många med mig funderar över detta när man såg matchen mot Brynäs. För det första att man inte hade mer än fem backar att spela med. Lindgren och Cronholm skadad och sjuk och så hade man lånat bort Jusila till ett finsk topplag och motivet var att han hade fått för lite speltid. Det kan man inte skylla på någon annan än sig själva. Det tycker jag man ska skämmas för. Jusila har då inte varit så mycket sämre än några andra backar. Den nya backen från Canada ska ha godkänt.

I förlustmatchen mot Brynäs var backarna trötta i tredje perioden och det är ju klart med det tempo Brynäs hade. Men det är mycket förvånande för mig att man sover till och så fort man fått en ledning med två mål så släpper man in ett Brynäsmål. Jag tycker även om man ledde serien fram till förra matchen att försvarspelet inte har fungerat utan de spelar sig knappast ut ur egen zon som man gjorde tidigare när tränaren kommit till Umeå.

Det går inte heller att ge domarna och linjemännen godkänt. Ett av Brynäs mål var en solklar offside. Det gjorde även flera andra felaktiga offside och ising. Sedan var det helt obegripligt att inte domaren blåste av sedan Brynäs mål kommit ur läge och Brynäs gick till anfall och sköt från Joonas höger sida ett skott som gick till vänster om Lövens målvakt och studsade mot sargen på vänster sida. Vad gjorde domare då. Blåste för mål och att inte domaren fattade att pucken inte har kunna vara i mål och studsa dit på målvakens vänstra sida. Nu var det någon som kallade till videogranskning och då blev det inte mål. Ett obegripligt agerande från domarna.

Nu skyller jag inte förlusten på domarna men de höll inte måttet liksom sina kollegor linjemännen. Ikväll är det Almtuna borta och eftersom Köven alltid haft svårt mot dem tror jag inte på en seger med den typen av försvarspel som Löven har haft i egen zon där man bara fastnar i de egna hörnen och är för dåliga på att spela sig ur egen zon och snabbt komma till anfall. Den nye backen tycker jag gett ett gott intryck men de gamla backarna räcker inte till för att kunna spela mot Brynäs och något lag till om en plats till SHL. Nu ser jag av laguppställningen att Lindgren saknas ikväll och det gör lite mindre som han spelat med det är bra att Cronholm är tillbaka för han har gjort en bra säsong än så länge. Däremot är inte köpen Possler med idag heller

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.