Både dam och herrfotbollen är på tillbaka gång för landslagen men även för fotbollen i Umeå

Svensk fotboll har gått tillbaka internationell både på dam och herrsidan. Det mest förvånade för mig är att vårt landslag på damsidan inte får spela OS. Det verkar ha gått troll i målskyttet trots att våra damer håller hög klass=världsklass. Herrarna fick inte heller till det i EM kvalet. Vad det beror på att man inte lyckats vet jag inte men på damsidan har vissa spelare varit skadade. Det känns som det behövs förändringar i spelet och det tror jag framför allt damtränaren fixar. Vem som leder herrlaget vet vi inte idag men man bör nog så fort som möjligt hitta en bra person. För mig spelar den ingen roll vilket land han kommer ifrån

När det så gäller fotbollen i länet och främst Umeå har det skett en tillbakagång och den har skett främst på damsidan där man nu ligger i andra divisionen. Umeå IK var ju en föregångare i hela Europa och blev bästa lag. Internationellt men även i Sverige är det många fler som satsat och haft mycket mer pengar att röra sig med och att därmed kunna avlöna spelarna bättre och därmed köpa in spelare av högre kvalitet. UIK har satsat mycket på de yngre grupperna med stor framgång men det gäller att ha ekonomi för att behålla de duktigaste

Herrfotbollen där är UFC bäst till och spelar i den tredje division. Umeå skulle självklart må bra om man kunde höja kvaliteten. I dagens VK säger före detta tränaren att det är för dåliga möjligheter för trängningar. Jag har trott att det skulle bli bättre möjligheter med Thorén gruppens hall bygge men det skulle ju även bli ett fotbollstält men vete fasen varför det bara använts i ett år. För mig är det obegripligt att det inte finns en plats att sätta upp tältet på. Jag tycker man måste få lite skäll för nog är det ett stort misslyckande. Vem som bär skulden fritid eller planeringen vet jag inte. Här får Hans Linberg ta fram och peka med hela handen. Jag vet att UFC skulle behöva säkert en miljon till i sponsring för att få ihop ett lag för minst superettan och skulle tro att det behövs minst lika mycket för UIK att nå Allsvenskan. Umeå behöver en uppryckning inom fotbollen och företagen i Umeå har en viktig roll där och jag tror att det är bra även för näringslivet om fotbollen når en högre status

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.