Jag tror inte ett dugg på att det är klart för oss att bli medlemmar i Nato då varken Turkiet eller Ungern sagt ja

Nu hörs återigen jubel från Högerregeringen att vi ska bli medlemmar i NATO. Det är ju inte riktigt sant utan det är en beredning i Turkiska parlamentet som föreslagit det. Jag tycker det är alldeles för tidigt att säga så. Om det blir en sluten omröstning i parlamentet är det få som tror att det går igenom. Sedan ska även Erdogan skriva under beslutet och han kan säkert ändra sig fler gånger. Det är tycker jag är nästan bara är förhoppning. Turkiet kan dra ut mycket längre på detta.

Sedan har vi Ungern och Orban som jag inte litar ett enda dugg på. Han har endast sagt att han ska inte bli sista att lan som godkänner. Men är det som tidningarna skriver att det är skäl som inte redovisats. Jag har en egen spekulation vad orsakerna är och det är två saker. Den ena saken är att de är kompisar med diktator Putin och vill nog heller ha ett nära samarbete med just Ryssland då de är starkt beroende av rysk energi och ryska drivmedel. Sedan är den andra frågan att regeringen har inte en sekund försökt stoppa alla dessa bränningar av koranen och det är säkert där skon klämmer för Erdogan som håller undan för undan på att införa en muslimsk stat. Dessutom vill inte Ungern att man inom EU ska stötta Ukraina med stora pengar. Även det gör han säkert med Putins goda minne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.