En person som numera är ättling till båda finska presidentkandidater och många andra måste få ett minnesmärke i Umeå

Jag hoppas ni läst artikeln i Dagens VK där Tom Juslin har berättat om en viktig person på Teg eller om han var från Röbäck nämligen Erik Ångerman eller som han kallades Erik Sursill från Teg Västteg. Han var född i början på 1500 talet men läser ni artikeln så ser ni att båda kandidater som är kvar härstammar från familjen Sursill. De utvandrare många till östra delarna av Sverige som numera är Finland. Det borde vara på sin plats att man gjorde någon typ av minnesmärke efter honom så att de kom med i Umeås historia.

Nu pratas det mest om kungen som grundade staden numera Umeå kommun där väst teg ingår. Jag tycker att Tom Juslin hade helt rätt när hade hade krävt att bygga en minnesplats. Jag uppmanar er läst artikeln som Tom skrivit och om kommunen inte bedömer att man har råd att göra en minnesplats av en person som dessutom hade ett Gott öra hos Gustav Wasa för man bilda någon stiftelse som tar ansvar. Har man råd att flytta en del fastigheter till kommunen från bolagen och att köpa Thorenhallarna är det en skam att glöma bort Erik ”Sursill”. Jag hörde första gången talas om den mannen när jag var ombedd att vara med på en konferens som var av riksföreningen för släktforskningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.