Tänker regeringen låta byggbranchen i Sverige dö eftersom man inte gör något åt den situation som råder

Det är på tiden att regeringen vidtar åtgärder för att rädda byggsektorn dvs både husbyggnader och anläggningsverksamheten. Det måste byggas en massa bostäder och det måste göras nu. Dör byggföretagen då blir det bara utländska företag och det är självklart ett ekonomisk vansinne att skicka pengarna utomlands och dessa företag har inte heller samma kompetens som de svenska företagen

Det kommer att behövas många byggare för att bygga upp den framtida gröna industrin inte minst här i Norrland. Det behövs mycket byggjobbare och företag för att bygga de framtida produktionsanläggningarna för det stora elbehovet inte minst om det ska byggas nya kärnkraftverk och eller utbyggnad av vattenkraften eller att höja effekten för den befintliga vattenkraften

Sedan måste det finns folk och företag som kan bygga ut väg och järnvägsnätet och även för drift och underhåll av dessa. Det behövs nog även en del företag och folk som tar sig an det som har att göra med vårt inträde i Nato där Malmbanan är en viktig pulsåder och det ska även till broar av olika styra för att vi ska kunna försvara oss.

Jag såg i morgon TV4 att både byggnads ordförande Johan Lindholm och VD,n för byggföretagen Catharina Elmsäter-Svärd krävande omedelbara åtgärder om vi ska ha kvar en byggbranchen i framtiden. Det är många tusen elever som inte heller kommer att få gå klart sin utbildning som sker ute på företagen när man gått färdigt gymnasieskolan. Regeringen verkar ha som målsättning att byggsektorn ska avvecklas och att inga bostäder ska byggas och inte heller någon svensk byggnadskår som ska svara för behovet att bygga för den gröna omställningens skull. Bostadsministern han verkar ha gått i vinteride och någon tanke om att bygga bort bostadsbristen finns inte. Det som nu sker om inget görs är nog den största slakten av en hel verksamhet som funnits efter andra världskriget. Det ger och mycket mindre pengar i statens intäkter eftersom det inte byggs något så blir det ingen momsintäkt för staten men utgifterna för arbetslösheten ökar i form av A-Kassa och omskolningar och en knäckt ung generation unga män och kvinnor. Det är ett enormt slöseri att inte sätta igång investeringar som behövs för framtiden och som skapar riktiga jobb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.