Låt 9 åriga Lisa få stanna i Sverige och låt familjen där hon bor adoptera henne. Det går om man vill den befogenheten har byråkrat Sverige

Migrationsverket vill skicka Lisa till Albanien trots att hennes som hon säger pappa och mamma vill adoptera henne. Så här skriver SVT om henne.

Nioåriga Lisa är född i Sverige och har bott här större delen av sitt liv. Hon bor i dag i Järpås utanför Lidköping hos familjehemmet Paulina och Hans Backström som förra året blev hennes vårdnadshavare. De har känt Lisa sedan hon var ett år gammal, då hon och hennes albanska mamma jourhemsplacerades hos dem.slut citat SVT

Att skicka henne till Albanien då hamnar hon säker på ett barnhem för och som flicka är hon inte värd mycket. Har inte Migrationsverket laglig möjlighet att låta henne stanna i Sverige då är den lagstiftningen fel. Då kan man snabbt ändra den men då är väl det främlingsfientliga partiet som har sina rötter i Nazismen veto i högerregeringen. Migrationsverket hittar säkert saker i ärendet som gör att hon kan beviljas uppehållstillstånd. Det är en skandal om hon inte får stanna i Sverige när hon dessutom har de som gärna ta emot henne. Varför fick familjen inte adoptera henne har inte stått i tidningarna men beror säkert på att det ligger ett hot om utvisning på gång. Låt familjen adoptera henne och låt flickan stanna i Sverige.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.