De som tjänar mest har fått störst ökning….

De som tjänar mest har fått störst ökning. Sedan 1999 har den tiondel som tjänar mest fått en 50% inkomstökning. Den son tiondel som tjänar minst har fått 5% mera att röra sig med detta enligt SCB.

Klyftorna har blivit tydligare efter den borgliga regeringens tillträde 2006. Utredaren Hans Hagman säger till TT att skillnaderna har accelerat de senaste åren och att en stor del till att det blivit så är jobbskatteavdraget

1999 hade de som ibtejobbade, studerande,arbetslösa, personer med sjuk och aktivitetsersättning en ekonomisk standard motsvarande 75% av de som jobbade. Den siffran var 200669% och 2010 hade den sjunkit till 57 % jämfört med de som jobbat.

Sverige dras i sär mellan de som kan jobba och de som inte kan eller får. Det är intealls oväntat då arbetslöshetsförsäkringen ich sjukförsäkringen inte höjts i takt med löneutvecklingen och till detta kommer jobbskatteavdraget. Det är viktigt att taket i försäkringarna höjs.

Den höt studien visar också på varför barnfattigdomen ökat och det beror på att det finns massor med ensamstående lågavlönade mammor och även en del pappor som ligger bland den delen av befolkningen som tjänar minst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.