Är det sant att barn kan få gifta sig ?…

Är det sant att barn kan få gifta sig ? Ärligt talat trodde jag inte detta utan jag har trott att man måste vara myndig för att gifta sig. Det måste ändå gå eftersom regeringen överväger att lagstifta mot barnäktenskap. Det är ingen stor fråga och ingen fick göra det förra året.

För att barn ska få gifta sig måste man söka och få dispens från länsstyrelsen. I fjol 24 ansökningar varav ingen beviljades. 24 ansökningar 2011 varav två beviljades.

Självklart ska inte samhället medverka till att barn får gifta sig även om det är få ansökningar men möjligheten ska bort även om en sådan lag kommer att kringgås genom att man åker bort från Sverige och gifter sig eller kanske till och med skickas bort.

Man skulle vilja ha en lag där det är varje individs eget beslut när ett giftermål ska ingås. Exemplen är många där man vet att föräldrar bestämmer vilka döttrarna ska gifta sig med och i en del fall när man vägrat har det hedersrelaterade våldet skett.

4 kommentarer

  1. Bertil Ingerlund

    Bertil Ingerlund säger: – Det måste vara ett tidigt
    apilskämt om att barn får gifta sig.

    MVH
    Bertil Ingerlund

  2. Mats Andersson

    Lyssnade på Veronica Palm på Jönköpings läns PD-kongress i förrgår.
    Hon berättade att den vanligaste dödsorsaken för kvinnor mellan 15 och 25 år är graviditet.
    Skrämmande. Vi lever ju i det 21 århundradet i alla fall.

    Mats

  3. LENNART HOLMLUND

    Svar till Bertil Ingerlund (2013-03-25 11:00)
    Nej det är sant och det finns som jag skriver en dispensmöjlighet som länsstyrelsen kan ge. Det är inte många men några får

  4. Björn

    Man säger ju att slöja ska bäras av kvinnan. Men ändå godkänner våra skolor och vårt samhälle att barn utsätts för kränkning och en form av pedofili redan i lågstadiet. Vad annars kan man kalla det när barnen som tvingas täcka håret för mannens begär om inte annat än att dom är utsatta? Pedofili ett hårt ord, men hittar tyvärr inget mer passande. Detta godkänner vi? Har också barn som lämnat grundskolan. Tyvärr va det många flickor som inte fick studera vidare utan bara kort tid senare ses med barnvagn och betydligt äldre män i vissa fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.