USA ett märkligt land för där demonstrerar man mot åtgärder mot Corona. En fläskkött fabrik är största smittohärden.

Inte alls förvånad över att det dör så många människor i USA på grund av coronavirus. Det beror tro jag till stor del att man inte accepterar som som man säjer de överdrivna åtgärderna för att hejda viruset. Det finns demonstrationer i flera stater mot detta. Men man måste väl tillägga att de har en president som inte vidtog tidiga åtgärder och som själv vill öppna upp delstaterna men det går inte eftersom det ansvaret ligger på guvernörerna. Men det är även ett sätt som den ljugande presidenten gör han skyller på Kina att de medvetet orsakat denna pandemin. I en värld där människor reser så mycket så är det helt naturligt att de gör att smittan snabbt förs vidare. Man har i alla fall kunnat konstatera att mycket av smittan från början kom via skidturister som varit i norra Italien.

Här kommer artikeln från Omni som handlar om avstängningarna i USA.
Hundratals människor i flera olika delstater i USA har i dag demonstrerat mot vad de anser är överdrivna åtgärder för att hejda coronavirusspridningen, rapporterar AFP. I New Hampshires huvudstad Concorde samlades runt 400 personer, med plakat med budskap som ”Siffrorna ljuger” och ”Öppna New Hampshire nu”.

63-årige Skip Murphy förklarar att han inte anser att smittspridningen i delstaten motiverar de hårda tvingande åtgärderna och att det är fel att använda samma metoder över allt.
– Folk gör gärna det som är nödvändigt på frivillig basis, säger han.

Det finns även en annan artikel som handlar om USA. Det är från South Dakota som pekar ut en arbetsplats som är den största enskilda smittohärden. Det är en fläskköttfabrik i en mindre ort. Så här skriver Omni om detta.
En fläskköttsfabrik i Sioux Falls i South Dakota är USA:s enskilt värsta smittohärd för coronaviruset, skriver BBC i ett längre reportage där anhöriga till anställda på Smithfield Foods köttfabrik intervjuas.
Den 15 april räknade man till 644 bekräftade smittofall för fabriksanställda och personer som kommit i kontakt med dem, dessa står för 55 procent av delstatens fall och som enskild smittohärd har man passerat omtalade marinfartyget USS Theodore Roosevelt och Cook County-fängelset i Chicago.
Det första bekräftade fallet kom 25 mars, trots det höll man öppet i flera veckor till. Angelitas man var den första anställda som dog av viruset.
– Han fick viruset där. Min make kommer inte vara den enda som dör, säger hon till BBC. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.