Fy f.n vad bra vi är i Umeå

 

Det är fantastiskt hur bra vi jobbar i Umeå och jag vet inte hur många utmärkelser vi fått under min tid som kommunstyrelsens ordförande.
Det här är det senaste vi fått och du som kan läsa lite längre fram ser hur det beskrevs i VK på nätsidan. Jag är stolt över vad vi gör i Umeå och den uppmärksamhet vi får för det vi gör och hoppas att alla inser att vi är duktiga.
De som gör detta möjligt är all den duktiga personal vi har i kommunen på alla områden och vi kommer att lyckas ännu bättre när den nya organisationen satt sig.
 
 
Umeåprojekt blev Sveriges bästa
Umeåbaserade Green citizens of Europe har fått pris som det bästa projektet i landet.
Priset delas ut varje år av organisationen Svenska Kommunaltekniska föreningen, SKT, för att uppmärksamma goda insatser inom samhällsplanering.
– Det är vårt sätt att uppmuntra det slit som ligger bakom att genomföra ett projekt. Det är också ett sätt att visa upp nya sätt på hur man kan lösa gamla problem, säger Bo Bäckström, teknisk chef på SKT.

Umeåregionens projekt Green citizens of Europe som drivs av Be green Umeå, utnämndes till Sveriges bästa projekt 2011 och priset delades ut i Linköping. Motiveringen är bland annat att Green citizens innehåller ett stort antal aktiviteter och fokuserar på medborgarens förutsättningar och möjligheter att bo och arbeta hållbart.
– Det är viktigt att alla insatser för förändring sker tillsammans med medborgaren. Det går inte att planera för mindre biltrafik i städerna utan att få med bilisterna och inte heller att sänka energiförbrukningen i hemmet utan att prata med de som bor där, säger Bo Bäckström

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.