Det nordiska samarbetet knakar ordentligt i grunden och Sveriges Nordeminister Anna Hallberg är inne på samma väg

Det Nordiska samarbetet knakar betydligt i grunden. Det som nu skett att man inte kan åka till våra grannar är en hård nöt att knäcka och ärligt talat tror jag det blir ordentligt svårt att få det på samma nivå som förut. Dessutom funderar man på om man inte redan fattat beslut att ändra gränserna för det regionala samarbetet. Västerbotten är ett län som klarat sig bra på alla sätt under epidemin men trots detta är gränsen mot Finland vi Kvarkentrafiken för personer stängd. Däremot är Västerbottningarna välkommen till Danmark sedan en tid till baka.

Norge de håller säkert gränsen för de hoppas och vill säkert att handlarna på den Svenska sidan ska gå omkull och inte komma tillbaka. Norrmän handlar i Sverige för att maten men även spriten är mycket billigare. Det finns mycket mer som gör att jag tror att det Nordiska samarbetet är på fallrepet och det ska man inte bara skylla på Corona. Jag vet inte när det varit så stängd mellan länderna som nu. Ett gott och förtroendefullt samarbete tar tid att få igång men det är lätt att få det att gå i stå och det beror på förtroendet

Jag lägger in och citerar en artikel i Omni om det nordiska samarbetet.
Det nordiska samarbetet har fått sig en rejäl törn av coronakrisen, enligt Nordenminister Anna Hallberg (S).
– Vi har tagit den stabila plattform vi har i Norden för givet, och sedan plötsligt står det militärer vid gränsen mot Norge. Det är oerhört dramatiskt, säger hon till TT.

I Haparanda har den symboliska gränsen mot Torneå förvandlats till en effektiv mur och norrmän flockas inte på Västkusten som vanligt under sommaren. Inget grannland vill helt öppna gränsen till Sverige.
– Jag är orolig, det här måste vi ta tag i nu, säger Hallberg. Slut citat från Omni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.