Jag tror inte alls på Jonas Gardell då han vill öppna upp helt, vi ska inte leka med Corona

Jonas Gardell verkar ha haft lite svårt att inse hur allvarlig pandemin är. Det grundar jag på en artikel han skrivit i expressen. Han vill ha ett besked när Sverige öppnar på riktigt. Visst mår många dåligt som Gardell tar upp men vi ser ju hur det går i andra länder om man öppnar upp för tidigt och ingen ska väl tro att det är främst hur man fattar beslut om munskydd och smittspårning som avgör när öppnandet kan ske.

Jag tror som Tegnell att det här förbaskade viruset har vi nog inte ens borta när vi har ett vaccin. Det är väl bara smittkoppor som man lyckats vaccinera bort. Vi har ju sett att mot vissa saker som man vaccinerat mot när man slutar kommer det åter. Vi får se hur länge vi får leva med detta hemska virus men säkert blir inte allting som förut även om man under tiden kommer att lära sig mer om detta virus och det är det forskarna som gör. Regeringar runt om i världen har kunskapen och de myndigheter som finns och de kan helt säkert bedöma hur man ska göra och öppna upp.

Jag själv tar heller de regler vi har som FHM har satt upp än ett öppnande som gör att risken för en ny våg inträffar. Jag tillhör själv riskgruppen då jag har bland annat tre saker som gör att det blir så, ålder 74 år, högt blodtryck och så diabetes. Min fru tillhör också riskgrupp som kanske är en större risk än jag. Det är inte roligt när man inte kan bete sig som vanligt men heller det än att smittas. Har inte läst artikeln i Expressen men av sammanfattning från Omni kan det inte varit annat än den egna inkomsten som självklart har minskat då kultur och idrott drabbas hårt. Men det finns ingen anledning att öppna upp helt. Jag tycker man ska lita på experterna där man snarare på en del håll tycker att det stängts ner för lite.

Så här skriver Omni om Gardell och hans öppnande.
Regeringen måsten komma med ett besked om när Sverige ”får öppna på riktigt”. Det skriver författaren Jonas Gardell i en debattartikel på Expressens kultursida. Ett sådan datum skulle inte behöva sättas till hösten utan efter att åtgärder som till exempel planer för smittspårning och munskydd kommit på plats, anser Gardell som uppmanar politikerna att visa ledarskap och inte hänvisa besluten till epidemiologer och andra experter.
Gardell hänvisar till en DN-intervju med en campingägare som säger att livet i coronakrisen skapat en tomhet, både i hans camping och i hans själ.
”Det är tomt inte bara på jobbet eller i plånboken. Och då riskerar vi något mycket värre än ett virus”, skriver han. Slut citat och mer krut på Gardell lägger jag inte. Han har nog haft ett behov som många andra att synas i media.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.