Det här med att stänga ner stoppar inte smittspridningen enligt nya rön

Det finns många inte minst en del folk som jobbar med smitta har förespråkaT att man skulle stänga ned helt. Glädjande nog verkar det inte vara så det visar studier från Storbritannien. Så här har Omni skrivit om detta.

Den senaste nedstängningen i Storbritannien hade inte någon effekt den första tiden, det visar en studie som Sky News rapporterar om. Smittspridningen kan tvärtom ha ökat under nedstängningens första dagar.

Steven Riley, infektionsprofessor vid Imperial College i London, säger till Times Radio att om nedstängningen skulle fungera på ett effektivt sätt så hade man i nuläget hoppats på att se en nedgång i smittspridningen.
Data från tidigare nedstängningar har däremot visat på en effekt. Slut citat

Vad detta visar är att det finns inget som talar för att nedstängningar hjälper nu. Att stänga ned ger ju oerhört många andra mycket stora problem och ett är ekonomin för enskilda och för samhället. Vi har sett vilka enormt stora krispaket som lagts i många länder.

2 kommentarer

  1. Brorson

    Nya rön? Storbritannien var ju det land, som började experimentera med flockimmunitet, men tvingades avbryta. Finns väl stollar där som fortfarande tror att de hade rätt. Senaste nytt från Sverige är dock att den nya pandemilagen redan har bromsat smittspridningen. Och kommer att bromsa ännu mer om regeringen vågar utnyttja lagens fulla potential. Det hoppas jag att regeringen gör i väntan på att vaccinet ska ge effekt. Varför . offra fler liv för ekonomiska vinster under återstående månader?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.