Nu börjar snart avgörandet i VM skidsprint först kvartsfinaler, sedan semifinaler och slutligen finaler

Då var det äntligen dags för VM i skidåkning. Det börjar med klassisk sprint där vi har stora förhoppningar på damerna men tyvärr är det just där som den enda chansen till en medalj finns. Jag hoppas på damerna från länet och där väljer jag Jonna Sundling före Linn Svan men huvudsaken är svensk seger.

Jag ska lägga till en liten trevlig episod om detta. När kungen var på sin resa/eriksgata genom länet skulle vi i Umeå ta över honom vid resturangen vid Vindelälven. Vi hade med oss Jonna Sundling och jag hade bett att man skulle placera henne mellan mig och kungen. När jag presenterade henne så sade jag ungefär så här. Ers Majestät här ber jag att få presentera en kommande världsmästare på skidor. Han inte säga mer förrän kungen sa vad heter du. Det blev ett intressant samtal dem emellan jag hade träffat honom tidigare och visste hans stora intresse och träffade han senare vid någon skidtävling i Umeå och då sa han att jag tror Borgmästaren har rätt beträffande Sundling.

Det börjar tidigt idag redan kl 10 med kval och det beror på värmen som kommit till Oberstdorf. Risken finns för sladdriga spår men lite mindre risk för klassisk skidåkning. Nu får vi verkligen hålla tummarna och att det blir skidåkningen som avgör och inte stavbrott eller fall. När det gäller herrarna så tror jag att det blir norsk seger och då heter vinnaren Kläbo.

Vi får även hoppas att de har snö så det räcker till för hela veckan och gärna att det blir lite kallare. Nu är kvalet klart för damerna och de fyra är alla vidare. Hagström var snabbast och fyra (Jonna Sundling), femma (Maja Dahlqvist) och åtta (Linn Svahn).Det var bra. Herrar är långt ifrån bra och dessutom är det förvånande att det krånglar med resultaten. Det är mycket märkligt att Oskar Svensson åker så fruktansvärt dålig på att åka själv och hålla hög fart. Magnus Grate är klar och även Johan Häggström är klar. Oskar Svensson blev till slut 28 och Anton Persson gick vidare som sista man.

Nu är det knappt en timme kvar till kvartsfinal. Efter dagens kval tror jag inte på någon final för herrarna även Oskar åker bättre i heat än själv. Däremot gäller det nu att vallarna för där blir det säkert nytt före herrarnas kvart startar 11:57. Nu håller vi tummarna för åkarna och att vallarna hittar rätt för risken att det kommer att saltas finns även där

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.