Jag tror det är fel att utropa att faran är över för Corona då nya varianter dyker upp nu senast Delta

Coronaviruset byter skepnad och namn hela tiden. Det namn som nu är högaktuellt kallades först det indiska viruset men heter numera Deltaviruset. Det har i hög fart blivit det som nu drar på runt om i världen. De tidigare coronavirusena har dock inte kunnat lura vaccinet och smitta de som fått sina sprutor. Nu har i alla fall antalet smittade sjunkit och inlagda på sjukhus minskat.

I Storbritannien har viruset ökat oroande snabbt vilket har gjort att man inte öppnat upp som man tänkt utan förlängt alla restriktioner. Det har inte gått att finna om även de som fått sin vaccinering drabbats av sjukdomen. Det gäller nog att alla tar sitt ansvar och först och främst vaccinera sig. Jag har lite svårt att förstå varför inte EU i alla fall kan lagstifta om tvångsvaccinering. Det är ju ett virus om det får härja fritt är ett dödligt gift. Det gäller även att man fortsätter att forska och utveckla vacciner som angriper viruset. Det är en orolig tid vi har framför oss och det är så lurt att de som bär på det många gånger inte vet om det och bär smittan vidare. Just nu är deltaviruset på tapeten men det dröjer nog inte länge innan det kommer något nytt. Jag hoppas att där man nu öppnar upp inte blir nya områden där det kommer stor smittspridning. Vi måste vara försiktiga och vaccinera oss. Vi är då färdigvaccinerade enligt det som har gällt men säker kommer vi att behöva fylla på vaccin i kroppen

Så här skriver Omni om Deltaviruset.
Deltavarianten av coronaviruset sveper över Europa och har etablerat sig i flera av kontinentens största länder, enligt en analys av Financial Times.

I Storbritannien, Portugal och Ryssland är deltavarianten, tidigare kallad den indiska varianten, redan dominant. Tidningens siffror visar också att den är på väg att ta över i Italien och Belgien. I länder som Tyskland och Frankrike finns flera kluster av delta – och nu höjs röster som varnar för att Europa riskerar att lida ett rejält bakslag i kampen mot viruset.
– Vi kanske har få fall av delta nu, men det här liknar situationen i Storbritannien för bara några veckor sedan, sa Frankrikes hälsominister Olivier Véran tidigare i veckan. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.