Kriget går inte så bra för ryssarna som man tänkt sig

Kriget mot Ukraina går mycket sämre för ryssarna än de hade tänkt sig. De far ju fram och bryr sig inte ett dugg om att de angriper Cecilia mål. Man hoppa att de när det har lugnat ner sig väcks åtal mot Putin som ytterst ansvarig för det krig som pågår. Att man ska lösa något i fredssamtal har i alla fall jag svårt att tro. Om man nu omgrupperar eller läker såren tror jag är spekulationer. Det är synd att inte Ukraina har fått hjälp med flyg och och bättre vapen för att kunna skjuta ned ryska stridsplan och helikoptrar. Jag lägger ut tre korta artiklar från Omni med lite färska rapporter

Ryska styrkor har lidit stora förluster och tvingats dra sig tillbaka till Belarus för att omgruppera, uppger Storbritanniens försvarsdepartement i sin senaste lägesuppdatering om Ukraina.
Departementet bedömer samtidigt att Ryssland kommer att fortsätta på linjen med tung beskjutning och robotattacker för att kompensera för bristande framgångar på marken.
På tisdagen lovade Ryssland att trappa ner den militära närvaron kring Kyiv och Tjernihiv ”drastiskt” men både Ukraina och USA har uttryckt misstro och varnar för att de tillbakadraganden som syns kan vara avsedda att vilseleda eller ge tid för omgruppering.

Ett EU-kontor har beskjutits i Mariupol i Ukraina, enligt unionens utrikeschef Josep Borrell.
– I dag har EU:s rådgivande uppdrag i Ukraina tagit emot trovärdig information om att lokaler tillhörande dess kontor i Mariupol nyligen träffats av rysk beskjutning, säger Borrell enligt Politico.
Det framgår inte av uttalandet när beskjutningen ska ha ägt rum.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger efter tisdagens förhandlingar att signalerna från Ryssland kan tolkas som positiva, men att de inte ”dränker ljudet av explosionerna från ryskt artilleri”.
I ett videoinspelat tal på kvällen säger Zelenskyj att Kyiv inte ser någon anledning att lita på vissa ryska representanters ord, och att Ukraina bara kan lita på konkreta resultat av förhandlingarna.
Trots det ryska beskedet har situationen i Ukraina inte blivit lättare, och landet kommer inte att minska sina försvarsinsatser, tillägger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.