Man misstänker att det kan vara ryssarna själva som gjort attacker i utbrytarregionen i Moldavien

Ryssarna verkar kunna hitta på vad som helst för att få anfalla. Det finns misstankar om det kan vara ryssarna själva som har anfallit i den moldaviska utbrytarregionen Transinistirien. Motivet att göra så är att skylla på Ukraina och då kunna göra ännu mer attacker mot dem. Jag skulle inte alls förvånas om det är så. Ryssarna kör ju med ständiga lögner i detta krig. Putin har väl lärt sig detta under sin tid som KGB agent under kommunisttiden eller rättare sagt Sovjettiden.

Så här beskriver Omni de attacker som skett i Moldavien.
”Det är svårt att säga vem som ligger bakom explosionerna i den moldaviska utbrytarregionen Transnistrien. Det säger den tyska utrikesministern Annalena Baerbock på onsdagen, enligt Reuters. Samtidigt beskriver hon situationen i området som ”extremt kritisk”.
Under onsdagen uppgav utbrytarregionens myndigheter att attackerna utförts från ukrainskt territorium, och att det skjutits mot ett ammunitionslager i området.
Ukrainas vice försvarsminister Hanna Maljar menar att Ryssland kan vilja använda Transnistrien, där de haft trupper stationerade sedan Sovjetunionens fall, för att utföra attacker mot Ukraina.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.