Trav i världsklass både idag och i morgon med Elitloppet i morgon och Sweden CUP idag och V75 båda dagarna

I detta veckoslut är det den största och bästa travhelgen i Europa. Då avgörs Elitloppet på Solvalla på Söndag. Det är så svårt att få bra platser så vårt V75 gäng träffas äter och tippar. Egentligen började helgen redan i går på Solvalla och det blev hur svårt som helst på V65 där ingen hittade rätt på alla 6 loppen så det blev en Jack pot och 47000 på 5 rätt. Vi hade inte många rätt.

Idag är det V75 finaler men tävlingarna börjar tidigare med vad som kallas lilla Elitloppet och som heter Sweden cup som körs i tre försökslopp med 7 hästar i varje och sedan idag final. Umåker har en representant med From The Mine som går i tredje försöksloppet och hoppas det blir final för hästen. De tre försöken är också de tre första loppen på dagens V4 och det är svårt att hitta vinnarna tycker jag. Sedan är det V75 och det ser inte heller lätt ut så det gäller nog att hitta två spikar och sedan gardera ordentligt.

I morgon är det åter V75 och i den ingår i alla fall tre mycket intressanta lopp bland annat Elitkampen som är en kamp mellan nordsvenska hästar från främst Norge och Sverige där finns goda förhoppningar på Svensk seger då Gunnar Melander har Målnlykke A.M i V75,S första avdelning men norskarna har Odd Herakles i loppet. Någon av dessa två tror jag blir vinnare. I övrigt ser det svårt ut och hitta en spik i kvalet till Elitloppsfinalen vill jag inte ens lämna något förslag på. I avdelning 4 kan nummer 3 Puré Atlas var ett förslag och tränaren Joe Jordan har fått Örjan Kihlström bakom tömmarna. I de tre kvarvarande kvarvarande loppen ser jag ingen självklar favorit så inte där blir det något spikförslag. Mest intressanta kusk under helgen tycker jag är vad man kallade grön kusk nämligen Äke Svanstedt och roligt blir att se om han kanske kör en vinnare i Elitloppet nämligen WHO,s WHO. Han är inte chanslös det lovar jag. Ha en trevlig travhelg framför TVn om du inte är på plats på Solvalla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.