Det är ju något land som ljugit för Turkiet om Sverige inför vår ansökan till NATO och det finns bara en som kan göra så

Man kan ju fundera över varifrån Turkiet får sina uppgifter när det gäller information om Sverige i samband med vår ansökan om medlemsskap i NATO för inget verkar ju stämma av de uppgifter de ställt som krav. Mig skulle det inte förvåna ett enda dugg om det är ryssarna som gjort som vanligt ljugit för Turkiet. Inget stämmer ju på de anklagelser på de krav som Turkarna har på Sverige för att godkänna att Sverige ska få bli medlem i NATO. Jag tycker det är dags att regeringen i diskussion med Turkiet frågar varifrån de fått uppgifter vilket självklart är Ryssland

Så här har Omni beskriver detta
”Turkiet publicerar en kravlista för att ett svenskt medlemskap i Nato ska godkännas, enligt ett pressmeddelande på den turkiska regeringens hemsida. Landet vill bland annat se säkerhetsgarantier och samarbete med Sverige i kampen mot terrorism.
Regeringen upprepar kraven på att Sverige ska upphöra med att stödja den kurdiska milisen YPG. Turkiet hävdar att Sverige stödjer den av EU terrorstämplade organisationen PKK vilket landets regering kräver att Sverige ska sluta med.
Dessutom kräver Turkiet att Sverige ”upphör med vapenstödet till PKK/PYD”.
”I enlighet med Natos kollektiva säkerhetsprincip förväntar sig Turkiet konkreta försäkringar från Sverige, som stöder terroristorganisationer”.
Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) har tidigare markerat mot vad hon kallar ”desinformation” om Sveriges hållning till terrorklassade PKK. På Twitter påminner hon ”om att Olof Palmes regering var den första efter Turkiet att terrorklassa PKK redan 1984”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.