Ryssland är hopplösa de lurar till sig guld av Sudans militärjunta trots att de är utblottade

Ryssarna är fullständigt hopplösa och har ingen vett och etikett. Nu har man mer eller mindre ”stulit” guld för flera miljarder av ett fattigt land som Sudan. Samtidigt kan vi också läsa att man före krigets utbrott mot Ukraina hade fått tag i en massa överlöpare som ställde upp när man anföll. Av det som hänt i Ukraina i kriget och allt annat fiffel de håller på måste alla sanktioner mot den ligga kvar länge efter kriget är slut. De måste få ett kännbart straff över tiden

Så här beskriver Omni guldet från Sudan
Ryssland har lagt beslag på guld till ett värde av flera miljarder dollar från Sudan för att finansiera kriget i Ukraina och lindra effekterna av västs sanktioner. Det är slutsatsen av en granskning av CNN.
Nyhetskanalen har intervjuat flera högt uppsatta sudanesiska och amerikanska regeringstjänstemän, samt tagit del av en rad dokument som pekar på att Ryssland samarbetat med Sudans sittande militära ledning. I utbyte mot guldet har Ryssland bidragit med olika former av stöd till militärstyret.
Militären tog makten i Sudan i oktober förra året genom en kupp. Enligt källor som CNN har pratat med stödde Ryssland aktivt militärkuppen.
– De (Ryssland) har mycket att vinna på en bra relation med Sudans generaler och på att hjälpa generalerna att förbli vid makten, säger en tidigare amerikansk tjänsteman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.