Statligt subventionerade företag är de livskraftiga ???????????????

 

Alliansen säger sig vilja ha livskraftiga företag och det tycker även jag och vårt parti. Då blir jag förvånad när de går ut hand i hand med Almega och varnar för att det blir uppsägningar om det blir en rödgrön regering när RUT försvinner.
Dessa tjänsteföretag finns och den verksamheten finns bara på grund av att det är statliga subventioner.
Frågan blir om det är livskraftiga företag som är beroende av statliga subventioner och det är så nära en bidragslinje det kan vara. I min värld är det inte livskraftiga företag som är beroende av statliga subventioner. Jag konstaterar att i debatten om den misslyckade sysselsättningspolitiken så tar man till statligt subventionerade jobb som argument, och det är ett lågvattenmärke.
Jag skulle vilja höra om det är den nya moderata sysselsättningspolitiken att ha statligt subventionerade jobb i det privata näringslivet
 

3 kommentarer

  1. Lars Valler

    Jag är mer oroad över det faktum att man ämnar sälja våra tillgångar, man vill fortsätta finansiera sin politik med utförsäljning, så den dagen man inte ha mer att sälja lär svenska folket märka vad låga skatter innebär då skolan, vården och äldrevården placeras på undantag för stasfinansierade hundpromenader.

  2. emil

    Du jobbar ju själv i en 100 % subventionerad sektor.
    All din lön och pension är betald av skattebetalarnas egna pengar, inte av vinster. Kasta inte för mycket sten.

  3. Daniel

    Dels klagar du på att moderaterna minskar arbetslösheten med subventioner, dels klagar du på att folk blivit arbetslösa under aliansens tid vid makten. Dessutom säger du själv att ni vill sänka arbetsgivaravgifterna för småföretagare (blogg-entry 07 augusti 2010) vilket är en subvention.

    Kan du förklara om du är för eller emot att statliga pengar används till att hindra folk från att vara öppet arbetslösa? Jag får tyvärr intrycket att du själv inte vet..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.