Centern centraliserar

Såg lite av debatten i riksdagen där Helen Pettersson ställde frågor till centerns Eskil Erlandsson om effekterna av att djurskyddstillsynen har förstatligats.

Det har blivit färre som sköter tillsynen sedan den förstatligades. Enligt uppgift är det 50 personer färre nu än tidigare. Inte har den heller blivit bättre av förstatligandet.
 
Att inte alla mindre kommuner klarat av tillsynen tillräckligt väl beror ju på att mycket lite har gjorts för att justera inkomst- och kostnadsutjämningen då staten inte har tillfört tillräckligt med pengar.
 
Men det är synnerligen märkligt den totala omställningen som centern har gjort från decentralisering till centralisering och det är inte bara djurskyddet som har centraliserats under högerregeringen.

* Luftfartsverket och trådlösa nätverk
Luftfartsverket har en hel del att göra när det gäller kundanpassning och kundvänlighet. Många som reser mycket har ofta datorn med sig som arbetsredskap och då behövs trådlösa nätverk om man ska kunna koppla upp sig. I stort sett alla hotell i hela landet tillhandahåller numera trådlöst nätverk gratis till sina kunder, men inte Luftfartsverket. Det har istället ett gammeldagstänk då de tar betalt och riktigt betalt för att man ska kunna komma åt nätet på flygplatserna. Jag tycker det är riktigt dåligt.

* Skidskyttarnas premiär
Damerna gjorde en utmärkt start på skidskyttesäsongen med både Helena och ACO i topp på prislistan. Ferry gjorde också en helt godkänd säsongstart efter sin skada som säkert störde uppladdningen. Men lite förvånad blir man när man hör i en del media att medaljerna nu borde vara säkrade i OS. Det är inte så enkelt som man vill göra det till så man borde inte börja skruva upp förväntningarna så tidigt på skidskyttarna. Annars blir det väl som vanligt en fiaskodiskussion av media om gulden uteblir i OS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.