Kommunernas ekonomi

Är hemma igen och har börjat ögna igenom tidningarna för att se om man missat något. Det är stor skillnad när man kan ha datorn med sig och det är mycket enklare att följa med om det som sker. Ibland undrar jag hur man egentligen klarade sig före datorernas tid. Det är toppen med teknikutveckling.

* Kommunernas ekonomi
Däremot verkar jag ha missat att regeringen lär ha gått ut med budskapet om att det blir inga nya pengar till kommunerna. Då kommer arbetslösheten att öka ytterligare för det är många kommuner som har det mycket tungt ekonomiskt just nu.

Det är också mycket illa om regeringen överhuvudtaget inte lyssnar på oss i kommunerna. Vi har heller inte blivit kompenserade enligt finansieringsprincipen som ska gälla (principen innebär att kommunerna ska kompenseras för fattade beslut). Ta bara förändringarna i a-kassan och sjukförsäkringen som betyder ökade kommunala kostnader.

Regeringen bör därför tänka på att ett stöd till kommunerna är den mest effektiva arbetsmarknadspolitiska åtgärden som finns. I annat fall blir det inskränkningar i välfärden, för äldre, för sjuka, för barn och ungdomar.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.