Glad Påsk

Jag vill önska alla en Glad och trevlig Påsk. Själv är jag i Långvattnet och det är riktigt skönt. Det är strålande sol, visserligen 20 grader kallt i natt jämfört med 30 grader varmt i Thailand. Påsken innebär möten med vänner och mycket gäddfiske. Isborren är redan prövad och vi får se hur många det blir under helgen. Idag blir det även sen middag då sonen Magnus har ett jobb som måste utföras. Gårdagen och förmiddagen idag har gått till att skumma igenom tidningarna.

Att det inte blev någon blogg igår berodde på sömnbrist då det inte blev mycket sovande på hemresan. Detta trots att vi betalat 2500 kr extra för att sitta i sköna stolar med bra service och lite lugn och ro. I närheten satt en familj med två barn samt mormor och morfar. Mormor och mamman satt inte stilla många minuter under dessa 11 timmar utan mormorn studsade upp och ner ur stolen som en jojo.

Hon pratade högt med barnens mor samt med barnen. Det gick inte 5 minuter mellan aktionerna. Gubbarna ska jag inte skylla på, de satt tysta men det är fruktansvärt att människor har så dålig omtanke om andra. Reser man med andra och har råd med dyra platser så borde man kunna kräva mer. Besättningen som hörde och såg allt borde dessutom ha agerat. Det skapar dåligt rykte för flygbolaget Novair som hade en bra service bland personalen. Maten gav dock mycket att önska om.

* Att diskutera ärenden utan Anders Sellström medverkan
Såg att Anders Sellström reagerat för att jag varit ute och kommenterat en del kommande projekt, bl.a. en evenemangsarena och att han inte visste något. Jag förbehåller mig rätten att få diskutera arenor och andra ärenden med vem som helst utan att fråga Anders Sellström och/eller informera honom innan. Blir det ett ärende i kommunen så kommer det att hanteras som vilket ärende som helst och behövs det planändringar så berörs byggnadsnämnden.

Anders Sellström och andra i alliansen har skrivit och agerat i massor med ärenden utan att fråga mig. Men man kan inte springa runt och prata om saker och ting som ligger i rören hur som helst. Inom politiken behövs integritet om man ska få reda på något, inte minst från näringslivet. Jag minns hur Sellströms företrädare på gruppledarposten Björkestedt hade talat om för media vad dåvarande högeralliansen diskuterat i slutna rum.

* Överklaganden och Botniabanan
Överklagandets Sverige har debatterats men jag ger inte mycket för ornitologernas agerande om Botniabanan. De har låtit skattebetalarna stå stora summor till ingen nytta och har med fördröjningarna bidragit till miljöförstöringen och klimatförändringarna. Överklagandena på Öbacka har jag berört då tjänstemän på länsstyrelsen och antikvarieavdelningen agerat. Bo Berge har också agerat där tidigare men han ska ha beröm för sin artikel om vad som hänt när det gäller dragningen av Botniabanan.

* Kommunikationer till Holmön
Holmöborna är inte nöjda men tänk om alla i vårt land skulle ha samma krav på kommunikationer som de har och till samma kostnader per person. Då hade skatten varit 100 % om det nu går. Från kommunens sida har vi accepterat regeringens beslut även om vi har varit tveksamma till att regionen skulle stå några kostnader. Vi har dock sagt att blir det slut på detta så kan det väl vara okej men faller det så faller också regionens pengar och vägverket får stå allt (en fydubbling mot nu).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.