Driver svenskt näringsliv jämställdhet?, tak för sjuka och Ohly

Sven-Olof Edvinsson (c) har lidit av att jag inte litat på svensk näringslivs attitydundersökning av företagsklimatet och han inbillade sig att det berodde på att de har en kvinnlig chef. Hon är bara budbärare för kampanjorganisation så det har inget med det att göra. I Umeå kommun jobbar vi för heltider som norm och deltider som en möjlighet. Men jag har aldrig någonsin hört att Svenskt näringsliv drivit den frågan – snarare tvärtom. För oss är det en viktig jämställdhetsfråga men den tycks inte vara det för dem. Och förutom att man inte värnar jämställdhet så driver svenskt näringsliv kampanjer för sänkta arbetsgivaravgifter. Det innebär att man vill lägga beslag på de pengar som löntagarna avstått i lönerörelsen till olika delar av välfärdspolitiken, t.ex. de sociala försäkringarna och/eller arbetslöshetsförsäkringar.

* Tak för sjuka
Äntligen har regeringen insett att de var inne på helt fel väg (ännu en gång) när de skulle införa ett tak på 75 % i sjuförsäkringen efter 1år. Detta inklusive de försäkringar som finns via avtal, kollektivt eller enskilt. Tanken var att man skulle stjäla de pengar som löntagarna avstått i lönerörelse eller de pengar man enskilt betalt in via premie till försäkringsbolag.

Skatteverket sågar också regeringens förslag om vissa skattesänkningar för tjänsteföretag då man anser att det snedvrider konkurrensen och skapar rättosäkerhet. Regeringen har haft lätt att komma med ogenomtänkta förslag.

* Tack Ohly
Jag tycker det är bra att Ohly vägrar gå in i en valplattform med oss före valet, en s.k. rödgrön valplattform, samt att han avvisar alla förhandlingar/kompromisser med oss och Mp. Jag vet inte om hans utspel är ett svar på Wetterstrands fråga från helgen. Själv tycker jag inte vi ska göra en gemensam valplattform och jag har varit kritiskt mot det stora inflytande som Mp och V fick under förra mandatperioden och som var en orsak till att vi fick en högerregering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.