Regionfrågan måste lösas

Vi måste lyfta oss i håret och det gäller alla partier (jag har också gjort det även fast jag har lite hår). Detta för att få till stånd en fyra läns lösning då jag tror att detta är bäst för Norrlands utveckling. Jag är orolig för att jämtarna och medelpadingarnas inställning beror på att man är rädd för att de inte kommer att få del av de centrala funktionerna som finns i en framtida regionlösning.

För mig är det en självklarhet att dessa funktioner ska fördelas ut över hela regionen. Jag förutsätter naturligtvis att regionsjukhuset kommer att ligga kvar där det ligger idag. Däremot skulle t.ex. länsstyrelsens centrala funktioner kunna ligga t.ex. i Östersund. Men vi måste få till en organisation där de olika operativa funktionerna har sin placering där de är tänkt att utföra sitt arbete, vissa saker kanske måste finnas kvar i alla "gamla" län.

En kommentar

  1. j bergkvist

    Ditt inlägg andas ju att det är administration av sjukvård som ska vara grunden för den nya regionen! Inte ett ord om att den/de nya regionen/regionerna ska innebära bättre möjligheter för medborgarna att leva och tjäna sitt uppehälle på bästa sätt!

    En regions överlevnad och framtid ska byggas på sund och blomstrande företagsamhet! Låt därför staten ta över sjukvården så slipper vi det revirtänkande som förlamat utvecklingen av sjukvården i t.ex. Västernorrlands län, inte minst med hjälp av motsträvigheten från NUS!

    Kom ut ur betongtänkandet Lennart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.