Ständig kamp mot byråkrati

Lennart HolmlundBild från marknaden

Idag ska jag prova något nytt, nämligen att lägga in en bild och det är en bild på hur det ser ut i Thailand på marknaden och mopedkiosker som gårdagens blogg handlade om.

Jag har fått många reaktioner på länsarkitektens debattartikel i VK. Det är klart att vi som sitter i länsstyrelsens styrelse bör få reda på vilka saker som finns skrivet i befattningsbeskrivningar, instruktioner och delegationsordningar. Som jag skrev i går är jag rädd att det finns många byråkrater som själva pratar för sin egen sak. Politiken måste ständigt vara vaken så att inte byråkratin blir ett självändamål. Jag tror att vi ständigt måste påminna oss om att vi inte är förvaltningarnas företrädare utan medborgarnas. Det gäller inte minst i kommunen. Vi är medborgarnas företrädare, punkt slut! innebärande att saker och ting ständigt måste prövas eller omprövas. Saker som var rätt, oavsett vad det är, kanske var rätt när det infördes men kan vara fel idag.

Det ska alltså vara en ständig kamp mot byråkratin, inte för kampens skull utan för att vi ska vara på de klara med om den har en funktion utifrån det politiska uppdraget som getts. Pengar är bättre att använda för undervisning och vård- och omsorg än till byråkrati. Verksamheter behöver ständigt förändras t.ex. när det sker volymförändringar. Blir det färre i skolan behövs färre lärare. Fler barn i förskolan – ja då behövs det fler vuxna i förskolan och blir det fler äldre som behöver omsorg ska mer folk anställas inom vården, men blir det fler äldre men färre som är i behov av hjälp – ja då ska personalen minskas. Min devis; säg som det är och företräd medborgarna.

Från och med idag ligger min kalender ute på min hemsida som ni hittar via www.umesosse.se under S-politiker, där en länk finns till min hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.