Det blev som väntat ingen järnväg

Det blev som väntat ingen järnväg. Norrbotniabanan kommer aldrig så länge vi har en alliansregering.. Det är sanningen och de Norrlänska riksdagsledamöterna håller med regeringen när beslut fattas. De är inte ens kritiska. Så är det och så blir det.

Riedl skyller på att man inte hittat hållbar finansiering. Den finns det är bara att välja och den heter skatt och EU. En Norrbotniabana säkerställer industrins behov för transporter och produktion och även de som jobbar i basindustrin betalar skatt liksom dessa exportföretag.

Jag så i planen att man även räknade upp Umeåprojektet som en satsning trots att det senast fanns med i närtidssatsningen sedan 2007 liksom även resecentra. Det är svårt att nu se hur det är med drift och underhåll av det vägnät som håller på att förfalla och där länet har mindre pengar än andra län per person och Km.

En ny regering kommer därmed att lägga in Norrbotniabanan och byggandet kommer att påbörjas från Umeå i etapper upp mot Skellefteå. Ska järnvägsstråket fungera söderut när den är klar måste ske upprustning från Härnösand och söderut.

Prognoserna är att lastbilstrafiken kommer att öka mycket kraftigt om inget görs och det är också ett hot ett klimathot men även där har inte moderaterna visat något större intresse att råda bot mot och så är det egentligen i alla länder i hela världen.

En kommentar

  1. Pingback: Det blev som väntat ingen järnvä...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.