Systembolaget måste ogilla landsbygden

Systembolaget måste ogilla landsbygden. Nu menar inte jag den duktiga personalen man har ute i butikerna. Där får man den hjälp och råd man ber om.

Nu menar jag de som formar och beslutar om andra byråkratiska regler. Ta Handlarn i Nyåker som är ombud för Systembolaget. Idag ringde jag dit och hade tänkt göra en beställning men se det gick inte. Ska man beställa något som man vill ha under veckan ska det beställas för lunch tisdag.

Självklart ett landsbygdsfientligt beslut. Det borde räcka att beställa dagen för kanske i vissa fall om man beställt på morgonen för jag vet att det går bussar till Umeå och Nordmaling varje dag och ibland flera gånger om dagen. Möjligen går det bussar även till Bjurholm och hos Handlarn berättade man att förut fick man det från systemet i Bjurholm dagen efter.

Nu levereras varorna från Sundsvall obegripligt när det i alla fall butiker i Umeå med fullt sortiment. Det är självklart inte alla gånger man vet på tisdag förmiddag om man ska ha någon alkohol vid veckoslutet. Då blir det för de som bor närmast att sätta sig i bilen och köra 6 mil tur och retur. Det här systemet är därför fel även ur möljösynpunkt och ett problem för lokalbefolkningen som vill ha butiken kvar.

Systembolaget tänk om tänk rätt och det här gäller säkert inte bara för Nyåker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.