Hur gör man nu för att förhandla om…

Hur gör man nu för att förhandla om Storbritannien. Folket sa nej till EU och motkrafter har kommit igång för att få tillstånd ytterligare en folkomröstning vilket skulle vara bra samtidigt som man inte bör folkomrösta om man inte fick som man ville. Man kan tvinga Storbritannien att sätta i gång förhandlingarna om utträdet ur unionen. Det säger juridikprofessorn Derrick Wyatt QC, enligt BBC:s liverapportering.

Allt som krävs för att forcera fram den processen är att den brittiske premiärministern vid något tillfälle diskuterar brexit med någon av de andra 27 EU-ledarna, enligt Oxfordprofessorn. Suzanne Evans, tidigare viceordförande för Ukip, bestrider att så skulle vara fallet.
 Artikel 50 i Lissabonfördraget är tydlig  det är upp till medlemsstaten att åberopa Artikel 50 och det nämns ingenstans att en omröstning om att lämna är ett automatiskt åberopande av klausulen, säger hon till BBC.

I vilket fall måste man snabbt ha en strategi hur man går vidare. Det är några dagar sedan folkomröstningen men visst borde parlamentet först fatta ett beslut hur man ställer sig till folkomröstningen och efter detta begära utträde ur EU. Folkomröstningsresultat kan väl inte bara vinna laga kraft. Vore det lite ruter i Cameron kan han väl åka till Sorsele och lära sig hur man går vidare och fattar det beslut som är bäst för landet

Jag undrar om man vet om det går att då ut ur gemenskapen. Såg alldeles nyss att det finns de EU då det var någon som påstod att Skottland kunde lägga in veto.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.